Oh oh Den Haag: De ideale dag in Den Haag volgens Heijlights.nl

Heb jij dat ook? Als ik een andere stad ga bezoeken, app ik eerst de mensen die ik ken in die desbetreffende stad voor tips. Ondanks alle mogelijkheden die het internet biedt, zijn de tips van locals altijd een succes. Om het nieuwe jaar goed te beginnen, geef ik terug wat ik zo vaak vraag aan mijn omgeving, TIPS voor Den Haag.

Sinds 2006 ben ik woonachtig in Den Haag. Destijds ben ik hier komen wonen voor een baan. De tijd heeft niet stilgestaan. Inmiddels heb ik een nieuwe werkgever, een prachtig huisje in de bomenbuurt en is Den Haag een thuis voor me geworden. Het zijn die favoriete plekjes die een stad je thuis maken. In deze blog deel ik mijn ideale dag in Den Haag.

GoeiuhmoggeDuinen, mooie stad achter de duinen!
Mijn dag begint met Heerlijk Helder Hardlopen in de duinen en op het strand. Vanaf mijn huis, gelegen in de bomenbuurt, ben ik binnen 10 minuten bij de ingang van de Duinen bij Laan van Poot. In elk seizoenen heeft het strand zijn charme en is het oprecht genieten dat ik al dit moois op loopafstand van mijn stulpje is. In Den haag zijn er verschillende plekken waar je het strand kunt betrekken. Of je nu start in Scheveningen, Duindorp of Kijkduin. Wandelen of hardlopen hier is echt een cadeautje.

Tip voor een andere dag: Tussen half maart en half oktober kun je aansluitend een drankje doen of heerlijk lunchen op het strand. Meestal ben ik dan te vinden bij Sol Beach, een heerlijke plek om uit te puffen van een stevige wandeling. Ze hebben voor de lunch en het diner een heerlijke tafel BBQ met vlees of vis. Ben je aan de andere kant, nabij de boulevard van Scheveningen, ga dan richting het zwarte pad en ga op zoek naar Culpepper. De pizza Culpepper is to die for.

appeltjeEitjeGeef mein un bakkie pleur en un kanoh
Gelegen te midden van het gemoedelijke Zeeheldenkwartier vind je Appeltje Eitje. Meestal ben ik hier te vinden na een hot yoga les om de hoek bij Balansz. Ze hebben hier heerlijke koffie of te wel een bakkie pleur en zeker geen Haagse bakkies. Een verantwoorde kaart vol met heerlijke broodjes, soepjes en salades. Mocht je trek hebben in un kanoh (= een koekje) of iets ander zoets, dan ben je hier zeker aan het goede adres. De worteltjestaart is zoooooo geweldig lekker. Ik beloof plechtig: je wilt nooit anders meer.

Lekker shoppen in het centrum, Haagse Bluf en de mooie Passage
Je kunt heerlijk shoppen in Den Haag. Wandel heerlijk door de Haagse bluf en de adembenemende Passage. Vergeet zeker niet de Apple store in de passage een bezoekje te brengen. Een echte experience, alleen al vanwege het pand, maar wat mij betreft vooral door de producten in de winkel 🙂

winkelen

Lekkâh snacken op de Grote Markt
Al sinds ik in Den Haag ben komen wonen, ben ik een Grote Markt fan. Eigenlijk alle tentjes op de Grote Markt zijn top. Of het nu -10 of 30 graden is, iedereen staat altijd buiten en daarom is het pleintje altijd vol levendigheid en sfeer. Of je gaat voor de cocktails bij Vavoom, Aziatische snack bij Zeta of een lekker biertje bij de Zwarte Ruiter. Gezellig wordt het in ieder geval.

Tip voor een andere dag: Wil je makkelijk en goed eten voor weinig kluiten, probeer dan de Aziatische keuken van Zeta. Vergeet niet te vragen naar het dagmenu 🙂

Toeter, kachel, blauw, sikker, afgeladen door de Cocktails bij Restaurant Milú
Eerder was hier het wapen van den Haag gevestigd, maar sinds kort heeft er een nieuw wapen in trede in het pand genomen, genaamd Bar/Restaurant Milú. Ze hebben duidelijk veel aandacht besteed aan de drank en cocktailkaart. Zo je een bijzondere cocktailkaart, waar je meteen keuzestress van krijgt. Ik weet nog goed dat ik besloot te gaan voor de Milú Spicy Mango Martini. Uitstekende keuze, waar ik alweer zin in krijg als ik eraan denk. Ook de Gin-tonic lovers kunnen hier hun hart ophalen. Ze hebben wel 7 verschillende combinaties. De vriendin, waarmee ik van al dit lekker genoot, wilde niet naar huis voordat zij de Hendrick’s Gin met Fever Tree Tonic en Komkommer had geproefd. Als je dan nog niet naar huis wilt, bestel dan met minimaal 2 of meer personen een karaf Sanria met Cava, framboos/aardbei/mango. Deze karaf ziet er niet alleen heel gezellig uit. Het smaakt ook nog eens Heerlijk met een Hoofdletter H.

Tussen en na al dat drinken moet je zeker niet vergeten te eten. Je kunt kiezen voor een memorabele afsluiter. Dan zou ik gaan voor de volgende Haagse culinaire beleving met de hoofdletter H!

Dineren in de HoftrammmHoftrammm
De ideale afsluiting van deze ideale dag moet wel in stijl! Dan komt meteen de Haagse Hoftrammm met een diner van de Haagse chef Pierre Wind. Haagser dan dit wordt het niet.

Deze wervelwind van een chef brouwt deze avond een geweldig diner in elkaar. Terwijl je geniet van 4-gangen vol culinaire verrassingen met heerlijke bijpassende wijnen, voert deze Koninklijke tram je door heel Den Haag. Een avond om nooit te vergeten en een ideale cadeau en verrassing voor familie, vrienden of je geliefde.

Hoewel het wel iets duurder is dan een gemiddeld diner is het wat mij betreft elke kluit waard!
Vergeet niet ruim van te voren te reserveren. Er is maar een tram zoals deze en je begrijpt vast dat dat het populair is.

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen. De Schilderswijk, Lange Poten en het Plein.
Oh, oh, Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen. Meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn.

 

 

Gek op HEIJlights?

Graag je graag uiteten, op stap of drankjes doen? Blijf dan op de hoogte van al mijn hotspots en volg mijn Haagse HEIJlights via mijn Pinterest bord: The Hague.