Pinterest koken met Heijlights: 3 manieren om te koken met Pinterest

IMG_0001IMG_0002 In een eerder blog deelde ik al waarom ik zo blij wordt van Pinterest. Het begon met 6 borden en voornamelijk wooninspiratie. Inmiddels is dat uitgegroeid tot 20 borden en gebruik ik Pinterest voor veel meer dan dat. Onder mijn vorige Pinterest blog reageerde mijn collega Lisanne. Ze deelde dat zij Pinterest gebruikt om te koken. Ze typt de ingrediënten die voor handen zijn in in de zoekbalk en dan volgen er allerlei recepten die je kunt maken met deze ingrediënten. Inmiddels heb ik ook twee borden waar ik recepten bewaar, namelijk Food & Health en Recepten. In deze blog deel ik mijn 3 manieren hoe ik gebruik maak van Pinterest om te koken.

 

71714_447589925305133_858312478_nIn mijn huis neemt mijn eettafel een prominente plek in. Hij is niet voor niets 2.70m lang. Toen ik hem kocht, zag ik al een tafel voor me vol met vrienden, lekkere gerechten en heerlijke wijn. Gelukkig heeft mijn tafel sinds de aanschaf in 2009 heel wat etentje mogen meemaken. Mijn Vivino app zorgt er altijd voor dat ik lekkere wijn op tafel heb staan en koken met Pinterest vult mijn tafel met heerlijke gerechten. In deze blog deel ik mijn 3 manieren hoe ik gebruik maak van Pinterest om te koken.

 

Om te koken met Pinterest zijn er verschillende startpunten. Ik gebruik meestal een van de volgende drie:

 

IMG_5238IMG_52151. Zoek met een ingrediënt een lekker gerecht

Je hebt een bepaald hoofdingrediënt of gerecht in gedachten, bijvoorbeeld zalm, geitenkaas of lasagna. Persoonlijk ben ik gek op pasta’s van alle soorten en maten. Neem nou bijvoorbeeld lasagna, een van mijn favoriete gerechten. Kies onderste balk voor het vergrootglas, typ in “lasagna”. Jouw hele feed laadt zich vol met foto’s van allemaal verschillende recepten voor lasagna. De keuze is reuze! Het is een lasagna geworden met gehakt, tomatenschijfjes, in plaats van lasagna bladen gegrilde aubergine en courgette en afgedekt met mozarella. Een heerlijke gezond recept en relatief makkelijke te maken.

 

zoek gerecht met verschillende ingredienten2. Zoek met een combinatie van ingrediënten voor een lekker gerecht

Quinoa Salade Heijlights styleSoms heb je wat zaken in de supermarkt gehaald waar je zin in hebt zonder een plan wat je ervan gaat brouwen, zoals mijn collega Lisanne. In mijn geval ligt mijn koelkast vaak vol met allerlei ingrediënten, waar ik nog geen plan mee heb. Wellicht is dit herkenbaar en ook dan helpt de zoekbalk je uit de brand. Je typt de verschillende ingrediënten in in de zoekbalk. Als je de ingrediënten intypt in het Engels heb je vaak meer keuze. Bijvoorbeeld laatst wilde ik een quinoa salade maken met kip. Ik typ in de zoekbalk in; “quinoa” “salad” “chicken”. Voilà, daar komen alle mogelijkheden. Het is uiteindelijk een salade geworden met quinoa, tomaatjes, avocado, pijnboompitten, rode ui, een beetje geraspte pecorino kaas en bovenop gegrilde geserveerd met vers Turks brood. Het mooiste was dat het super simpel en snel te maken was en mijn vriend helemaal onder de indruk was 🙂

 

IMG_5273Salade geitenkaas met frambozen3. Zoek algemeen op voor-, hoofd of nagerecht

Als ik eters heb gebruik ik typ ik bij het vergrootglas bijvoorbeeld voorgerecht in. Voordat ik het weet vliegen er allerlei foto’s van lekkere en creatieve recepten me om mijn oren. Kiezen doe je toch met je ogen, dus je gaat snel door de mogelijkheden heen en klikt door waar het je bevalt. Als het een recept is die ik nu niet geschikt vindt, maar me wel lekker lijkt te onthouden dan pin ik deze gelijk op mijn bord “recepten”.

Zo gaf Pinterest me het idee om geitenkaas en frambozen te combineren in een salade. Ik heb wel vaker salades gemaakt met geitenkaas in combinatie met Peer, honing, noten, etc,

 

Eerlijk is eerlijk, zelf was ik nog niet op deze combinatie gekomen. Terwijl we voor smoothies altijd frambozen in de vriezer hebben liggen.

Dus heb je dit weekend eters, maar nog geen idee wat je ze gaat voorschotelen? Gebruik een van de drie bovenstaande startpunten en gegarandeerd dat je jouw gasten kan verwennen met een verrassend menu.

Volg mij op Pinterest om op te hoogte te blijven van mijn inspiratie en uiteraard deel ik graag mijn lekkere recepten met je via mijn borden Food & Health en Recepten.

 

Ik ben reuze benieuwd naar jouw favoriete Pinterest gerechten?

Wil je ze met mij delen?

Geef een antwoord