Moeder, Ik wil bij de Ondernemingsraad

Drie jaar geleden werkte ik nog bij een klein bedrijfje. Ik werkte voor eigen ondernemers. December 2011 ben ik gestart bij een groot bedrijf T-Mobile. Wat een enorme verschillen. Van 3 naar 1500 collega’s, van een eigenaar naar een HR-afdeling, van zelf pensioen regelen naar alles voor je geregeld en van geen enkele Raad naar lid van de ondernemingsraad (OR) van T-Mobile.

Gepassioneerde Magenta hartenMark klein
Deze had ik niet zien aankomen. Het begon met een onschuldige informatie avond. Het werd een ontmoetingsplaats van gepassioneerde collega’s met een groot magenta hart. Ook onze nieuwe collega en CEO Mark Klein had hier van alles mee te maken. Allemaal anders, maar met dezelfde wensen en dromen voor T-Mobile. Voordat ik het wist had ik mezelf kandidaat gesteld voor de Ondernemingsraad van T-Mobile.

Gelukkig ben ik niet de enige. Een record aantal kandidaten. Een luxe probleem voor al mijn 1500 collega’s. Dat betekent dat er iets te kiezen is en dat is altijd goed. Er is alleen een heel klein minuscuul probleempje. Ik ben de gehele campagne periode op vakantie.

 

 

Wij van WC-eend adviseren WC-eend
Interessant, hoe voer je campagne als je er zelf niet bent. Je wilt natuurlijk niet zelf vertellen dat je de juiste kandidaat bent. De keuze was snel gemaakt om een aantal collega’s te vinden, die op mij gaan stemmen en hen te laten vertellen waarom zij dat gaan doen. Voilà, de prachtige aanbevelingen van mijn collega’s Bregje, Ruud en Rogier waren een feit. Mooiere had ik me niet kunnen wensen en ze prijkten prachtig op mijn campagne pagina.

IMG_1530

 

Moeder, ik zit bij de Ondernemingsraad
Nippend aan mijn Cocktail in het heerlijke Thailand, kreeg ik het ontzettend gave bericht dat ik met 242 stemmen ben verkozen als een negen collega’s en vanaf half oktober officieel lid van de Ondernemingsraad van T-Mobile! Pfieuw, ik ben gekozen en jeetje 242 collega’s hebben vertrouwen in mij als hun kandidaat. Deze foto zat bij het bericht. Zij voelen het ook, kijk die trotse koppies!

 

10403795_10152746776069193_3797539388185406853_oDit is pas het begin 
Half oktober starten we als geheel nieuw team voor een termijn van drie jaar. De kick-off een training voor onze visievorming en een introductie in de WOR (Wet Ondernemingsraad). Spannend!!! Kom maar op! Heb er zin an!