HEIJlights, waarom dit blog?

Mijn naam is Arianne Heij en Ik ben zij van Heijlights. Ooit, lang lang geleden, heb ik wel eens een poging gewaagd een boek te schrijven. Meer omdat ik mijn eerste computer uitermate interessant vond, volgens mij. Door mijn werk kom ik veel in aanraking met blogs en bloggers. Op een of andere manier ben ik gek op “echte” verhalenvertellers. Vooral dat woordje “echt” is cruciaal, maar niet altijd verklaarbaar. Ik merk dat mijn hartje sneller gaat tikken van persoonlijk verhalen, uit het leven gegrepen met een klodder humor en kwetsbaarheid.

Waarom bloggen?
Begin september 2014 kreeg ik van een collega een aanbod om een blog workshop te volgen. Zo gezegd zo gedaan.
Kort daarna startte ik mijn eerste eigen blog via wordpress genaamd MyMusthaves, waar ik over de musthaves in mijn leven zou gaan bloggen.
Voordat ik startte met bloggen, vroeg ik me altijd af wat ik nou te vertellen heb wat anderen zouden willen lezen. Ik hoor die vraag meer bij startende bloggers.

Inmiddels 8 maanden, 11 blogs en meer dan 1000 views later, maak ik me daar niet druk meer over en komen de verhalen vanzelf. Kortom bloggen is leuk.
Heel eerlijk gezegd dekt leuk niet echt de lading. Het is bijna een soort nieuwe hobby van mij geworden. Vele weekenden en avonden sleutel ik aan het design en het schrijven van blogs. Laatst ontmoete ik een collega in de rij in de kantine, die vertelde dat hij Pinterest door mijn blog weer is gaan proberen en inmiddels ook weer fan is. Hoe gaaf is dat!
Of de vele gesprekken die kunnen voortkomen uit blogs of een mooi compliment van je moeder die mijn schrijfstijl lekker weg vindt lezen.
Allemaal winst waar ik als blogger blij van wordt!
start van heijlights.nl

 

Waarom Heijlights.nl

Eigenlijk wilde ik mijn blog ZijvanHeij noemen, naar mijn achternaam. Helaas bleek die URL al bezet te zijn.
Zoals het een echte community manager betaamt schakelde ik de hulp in van mijn Facebook vrienden. 34 reacties en veel creativiteit maakte deze post los.
Vele suggesties passeerde de revue, zoals “metariopsafari”, “aribombari” en Heijblogt. Het voorstel mijn oh-zo creatieve oud-collega Patrick Vos sprak ons het meest aan en was ook nog vrij gelukkig! En zo is de URL HEIJlights.nl geboren.

Het ontstaan van Heijlights.nl

Benieuwd naar mijn volgende blogs?

Blijf op de hoogte door rechtsboven jouw e-mailadres in te vullen en te drukken op de knop “ja, ik wil” 🙂