Thailand: Mijn mooiste herinneringen aan het land van de glimlach

Als afgestuurde in vrijetijdskunde (NHTV) snap je dat ik extreem goed ben in het managen van mijn vrije tijd. Mijn eerste echte grote mensenbaan was dan ook bij een incentive bureau, waar ik reizen organiseerde voor de zakelijke markt. De bestemmingen varieerden van Barcelona, Berlijn, Rome tot aan Shanghai, Vietnam, Canada en Cuba. Ik mag me dan ook gelukkig prijzen met heel wat onvergetelijke reisherinneringen.

Inmiddels werk ik bij T-Mobile en reis ik zakelijk niet verder meer dan ons pand nabij Den Haag Holland Spoor. Daarnaast is reizen privé veel leuker. Inmiddels maak ik elk jaar een verre reis. De afgelopen jaren heb ik samen met mijn reismaatje Jocelyn Singapore & Bali en Vietnam & Cambodja bezocht. Afgelopen oktober 2014 was het tijd om met mijn verkering een verre bestemming aan te doen. Dit werd Thailand, het land van de glimlach, die al lange tijd hoog op mijn verlanglijstje stond. In deze blog een paar van mijn mooiste herinneringen op een rij.

Bangkok
Fiets & boot tour met Co van Kessel
Via collega blogger Brother Louis kreeg ik deze tip. En wat een top tip. De fiets vind ik altijd al een geweldige manier om een plek te verkennen. Lekker Nederlands. Overal ter wereld waar ik geweest ben, fiets is minimaal 1x. Zo ook in Bangkok. De combinatie boot en fiets is geweldig. Dat brengt je in delen van Bangkok waar je anders nooit zou komen. Neem vooral de ochtend tour. Het is iets wat vroeg opstaan voor een vakantie, maar beter dan in de hete middag.

22-05-15 - 4

Eettentje met plasticstoeltjes
Heerlijk van die plekjes die er niet uitzien en uiteindelijk een van de lekkerste plekken is waar je gegeten hebt. De mosselen in curry waren om je vingers bij op te eten.
Een adres of een naam heb ik niet meer, maar deze foto kan een aanwijzing zijn.

 

Chiang Mai & Pai
Scooter tour van Chiang Mai naar Pai (v.v.)Scootertour Pai-ChiangMai
Op reis moet je altijd veel mensen. Zo namen wij vanaf Bangkok de nachttrein naar Chiang-Mai.
Een echte aanrader. In de trein waren natuurlijk voldoende backpackers en een goede plek om tips op te doen. Zo werd ons aangeraden om per scooter naar Pai te reizen, een route vol met haarspeldbochten. Je kunt de scooter huren in Chiang Mai bij AYA services (vervoersbedrijf).
Ze zitten schuin tegenover het treinstation buiten het centrum. Het grote voordeel van deze partij is dat zij ook een vestiging in Pai hebben en je ervoor kunt kiezen om je scooter daar weer in kan leveren en je backpack wordt per bus alvast vervoerd naar Pai. Geweldige service! Huren voor een dag is circa 180 Baht inclusief schade en diefstal verzekering. Vanaf dat moment hebben wij eigenlijk in heel Thailand overal scooters gehuurd. Tip: met al die haarspeldbochten wil je er wel zeker van zijn dat je scooter voldoende vermogen heeft.

Raften in Pai
Dit was zooo gaaf! Met behoorlijk heftige snelheden ben je een lekker dagje op het water, midden in de jungle. Een aanrader als je een beetje van spanning houdt! In Pai zijn er voldoende toeristenbureaus waar je dit kunt boeken. Ik ga hier meestal op mijn gevoel af en had een goed gevoel bij de Franse eigenaar Thai Adventure Rafting. Vraag hem vooral naar wat lokale dinertips. Dankzij hem hebben we heerlijk gegeten.

Phuket
Mooiste strand van ThailandPatong Beach
Phuket is een plek die de meeste backpackers vermijden. Een bekende van mijn vriend woont daar al jaren. Vandaar dat wij toch hadden besloten om deze plek een bezoekje te brengen. Eerlijk is eerlijk, wat mij betreft een van de mooiste stranden van Thailand. Tijdens ons verblijf hebben wij niets veel gemerkt van de coupe, behalve dat er op het oh zo toeristische Patong Beach geen strandbedje meer was toegestaan. Wat mij betreft prachtig, maar voor het toerisme natuurlijk niet heel erg bevorderlijk.
Geweldig Thais eten en mooie verhalen bij Blue Horizon
Wij zijn natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld, want Pim en Els zijn de reden dat wij Phuket überhaupt bezochten. Maar oprecht wat is dit een heerlijke plek om van de authentieke Thaise keuken te genieten. Pim en mijn vriend Johan hebben boksen als gezamenlijke passie. Er werd veel bijgekletst over de sport, bekenden, het leven in Thailand en uiteraard de impact van de Tsunami. Je kunt in het restaurant bij de keuken zien tot hoe hoog het water heeft gestaan. Heel heftig.

Ko Tao
Kunst en heerlijke eten bij “The Gallery”Duiken Met Ace Marine Experiences
Via een Tripadvisor review kwamen we bij dit geweldige restaurantje terecht. Gelukkig nog net een plekje voor twee. Nadat de aardige eigenaar zijn “chefs favorites” had toegelicht waren we overtuigd. De kokosnoot met curry met kip en gamba’s is een cadeautje voor je smaakpapillen.

Duiken met ACE Marine Expeditions Koh Tao
Naast een Restaurant, Spa en een Gallery vol met onderwaterfoto’s biedt de eigenaar ook de mogelijkheid om te duiken. Het is zeker niet de goedkoopste, maar goed geregeld en niet zo toeristisch. Ze zijn zeer vakkundig, natuurliefhebbers en er is veel persoonlijke aandacht. Perfecte omstandigheden voor mijn allereerste duik!

 

Full Moon Party Koh Phangan
Full Moon party
Wij hadden het geluk dat er toevallig een Full Moon party viel binnen onze vakantie. Het was zeker een bijzondere ervaring waar we ons volledig aan over hebben gegeven. We hebben outfit gescoord, onszelf vol geverfd met fluoriserend verf en welbekende buckets besteld. Ik ben gek op festivals, maar je hoeft tijdens deze avond niet veel meer dan top 40 te verwachten. Maar mensen, dit is wel echt een bucketlist dingetje! Ik zeg doen.

 

Zonsondergang bij Sunset Pearl Bar
Een van onze laatste zonsondergangen was bij deze bar. Geweldig plekje met heerlijke cocktails, loungemuziek en een van de mooiste zonsondergang die ik in tijden heb gezien.

Sunset Pearl Bar - Koh Phangan

From Thailand with LOVE

Uiteraard is er geen blog lang genoeg om al mijn tips te delen, maar dit zijn wel een paar van mijn mooiste die er nog steeds voor zorgen dat mijn mondhoeken omhoog gaan 🙂

Welke herinnering aan dit land tovert bij jou nog een glimlach op je gezicht?