Track & Trace: Stappenteller

Ik hou graag mijn gezondheid in de gaten via mijn smartphone. Hier gebruik ik al allerlei apps voor en probeer regelmatige nieuwe uit. In de blogreeks Track & Trace neem ik elke keer een “gezondheid” app, die ik zelf gebruik onder de loep. Deze keer is het een onderdeel van de iPhone “hartjes” app, namelijk de stappenteller.

health appWie kent het niet het “hartje” op jouw iPhone. Deze houdt namelijk van alles van je bij, waaronder al je stappen en trappen die je beklimt. Bij ons kantoor is dit een tijdje een flinke hype geweest, waarin de stand van de stappen met elkaar vergeleken werden en er opeens een hoop collega’s met plezier de trap namen en rondjes gingen lopen om aan hun 10.000 stappen te komen. Ik werk dan wel bij een telecomprovider dus weet dat ik niet de beste ben om dit te beoordelen, maar ik dacht iedereen kent deze app.

 

stappenteller

Laatst vierde mijn kleine neefje zijn eerste verjaardag. Op een of andere manier kwam het gesprek op wandelen. Ik gooide in de groep dat bij mij op werk 10.000 stappen per dag het minimum is.  Alle iPhones werden meteen uit zakken en de tassen gehaald en de app opgezocht. Uit de reacties bleek dat deze app toch niet zo bekend is bij iedereen als dat ik dacht. Mooi blog materiaal dus voor mijn Track & Trace reeks.

 

Aanrader???
Deze app heeft wat mij betreft alleen maar goede bijwerkingen. Hoewel het af en aan gaat, merk ik dat mijn bewustzijn echt is toegenomen. Ik pak op mijn werk sneller de trap of maak een extra loopje. Het mooie aan het dashboard van de stappen en verdieping is dat als je eenmaal het aan hebt gezet, dat je niets meer hoeft te doen. De bewegingssensor in de app registreert automatisch het aantal stappen dat je zet. Bij veel apps moet je op een startknop drukken en ik ben zo iemand die dat vaak vergeet.

 

Toen ik voor het eerst zag wat deze gezondheidsapp allemaal bijhoudt, kwam er wel even een frons op mijn voorhoofd. De lijst met mogelijke data die de app kan bijhouden is eindeloos. Bij ons op het werk hebben we al over de tijd dat er aangebeld wordt aan de deur en het ambulance personeel aangeeft; “mevrouw gaat u even liggen, u krijgt zo een hartaanval.”

mevrouw

– Waarschijnlijk houdt jouw iPhone al stappen bij, maar mocht dat nog niet het geval zijn. Deze uitgebreide handleiding van iCulture biedt hulp waar nodig.

– Sommige zaken moet je overlaten aan de expert. Dus ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van de gezondheidsapp? iCulture beschrijft het in dit blog zeer uitgebreid.

– De stappenteller werkt alleen op een iPhone met bewegings­coprocessor, dit zijn de iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 plus.

 

De eerste stap is gezet. Nu je ervan weet is de volgende stap aan jou 🙂

Geef een antwoord